Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Cruisemaatschappij Vreest Verstoringen Door Actievoerders

Cruiseschip Disney Dream slaat Amsterdam over wegens XR-demonstraties

Cruisemaatschappij vreest verstoringen door actievoerders

Schip zou woensdag aankomen in Amsterdam

Cruiseschip Disney Dream heeft Amsterdam overgeslagen, vanwege verwachte demonstraties van klimaatactivisten. Het schip zou woensdag aankomen in de Nederlandse hoofdstad, maar volgens de cruisemaatschappij is er "een verhoogd risico op verstoringen" door de demonstranten.

De actiegroep Extinction Rebellion (XR) heeft aangekondigd dat ze woensdag zullen protesteren tegen de aankomst van het cruiseschip. De groep zegt dat de cruisesector bijdraagt aan vervuiling en klimaatverandering.

Het cruiseschip Disney Dream heeft een capaciteit van 4.000 passagiers en is een van de grootste cruiseschepen ter wereld. Het schip is eigendom van de Disney Cruise Line, een dochteronderneming van The Walt Disney Company.

XR: 'Cruisesector is niet duurzaam'

XR zegt dat de cruisesector niet duurzaam is en dat cruiseschepen grote hoeveelheden vervuiling uitstoten. De groep zegt ook dat de cruisesector bijdraagt aan klimaatverandering, aangezien het gebruik van fossiele brandstoffen bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen.

"De cruisesector is een belangrijke bron van vervuiling en wij willen dat hier een einde aan komt", aldus een woordvoerder van XR. "We roepen de regering op om maatregelen te nemen om de cruisesector te reguleren en om de uitstoot van vervuilende stoffen te verminderen."

Cruisemaatschappij: 'We nemen maatregelen om onze impact te verminderen'

De cruisemaatschappij Disney Cruise Line zegt dat ze maatregelen nemen om hun impact op het milieu te verminderen. Het bedrijf zegt dat ze investeren in schonere technologieën en dat ze werken om hun uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

"We begrijpen de zorgen van XR en we delen hun bezorgdheid over het milieu", aldus een woordvoerder van Disney Cruise Line. "We nemen maatregelen om onze impact op het milieu te verminderen en we werken samen met andere bedrijven in de sector om duurzamere praktijken te ontwikkelen."


Comments